Voegbedrijf Nauta

Welkom op de website die u alle duidelijkheid gaat geven over de mogelijkheden die Voegbedrijf Nauta u kan bieden.
De ervaringen die opgedaan zijn tijdens jarenlange dienstverband en werk als zelfstandig voeger in restauratie projecten zoals;Kerken, Boerderijen, Monumentale panden en woonhuizen, leren ons dat onderhoud van het voegwerk noodzakelijk is voor het behoud van de gevel.

Poreuze voegen laten vocht door in de gevel en dat kan bij bevriezing ernstige schade aan de stenen veroorzaken. Bovendien is het vaak geen fraai zicht. Het voegwerk vervangen door nieuw voegwerk is een van de beste oplossingen. Hierbij word het voegwerk vaak pneumaties verwijderd en word de gevel gereinigd dmv hoge druk, stralen of chemische behandeling. Na het stralen of een chemische behandeling zal de gevel geimpregneerd moeten worden, dat ook door ons uitgevoerd kan worden.

Ook zachte stenen laten vocht door en kunnen door een behandeling jarenlang beschermd worden en zo uw woning nog lang vochtvrij houden en mooi laten blijven. De verweerde en beschadigde stenen worden vervangen door zo veel mogelijk lijkend op de originele stenen. Ook herstellen wij metselwerk dat verzakt is of gescheurd. De kleur van het nieuwe voegwerk kan uitgekozen worden vanuit een kleuren waaier. Lukt het niet om een kleur uit te kiezen kunnen er proef-stukjes gezet worden.

Wij werken voornamelijk met Jhan Voegmortel. Deze heeft veel voordelen ten opzichte van de standaard cement mortels. Onder andere de kleur-garantie, de voeg blijft de uitgekozen kleur behouden. Zout en zuur bestendigd, dat vooral in Zeeland een uitkomst biedt. Fabriek-garantie op de hardheid en kleur. Langere levensduur. In de restauratie van kerken en monumentale gebouwen heeft dit product zichzelf zo goed bewezen dat wij deze kwaliteiten ook in uw te restaureren gevels zullen gebruiken.

Klik op de map foto voor afbeeldingen van eerdere projecten.

Klik op de map email om mij een foto te sturen van uw woning om een vrijblijvende indicatie te ontvangen over de kosten en mogelijkheden voor uw woning. Wellicht komt uw woning na onze werkzaamheden in aanmerking voor de map foto.